Połączenia audio i wideo w kanałach
Połączenie w kanale użyj, gdy kilka osób w kanale powinno mieć możliwość dołączenia do tej samej rozmowy. Połączenia w kanałach sprawdzają się przy szybkich odprawach zespołu, omówieniach projektów i udostępnianiu ekranu.

Rozpoczynanie połączenia w kanale
- Otwórz kanał.
- Wybierz Rozpocznij połączenie w nagłówku kanału.
- Zezwól na dostęp do mikrofonu, jeśli Twoja przeglądarka o to poprosi.
Po rozpoczęciu połączenia kanał pokazuje, że połączenie jest w toku. Pozostali członkowie kanału mogą dołączyć z tego samego nagłówka kanału.

Dodawanie wideo do połączenia w kanale
Połączenia w kanałach zaczynają się jako połączenia audio. Wybierz Włącz kamerę, gdy chcesz, aby inne osoby w połączeniu widziały Twoje wideo.

Udostępnianie ekranu
Udostępnij ekran użyj, gdy chcesz pokazać aplikację, kartę przeglądarki, okno lub cały swój ekran.
- Dołącz do połączenia albo je rozpocznij.
- Wybierz Udostępnij ekran w panelu połączenia.
- W oknie dialogowym przeglądarki wybierz, co chcesz udostępnić.
- Potwierdź wybór.

Opuszczanie połączenia w kanale
Gdy skończysz, wybierz Opuść. Opuszczenie połączenia nie usuwa Cię z kanału.